Брачната халка се носи на безименния пръст-Защо?

Брачната халка се носи на безименния пръст-Защо?

Още нашите предци са носели брачни халки като символ на съединение между двама души. В съвременните обичаи традицията е запазена, като с времето халките стават все по-забележителни със своя сияен блясък и изящна изработка от Диаманти Алтънбаш!
 
Разберете защо брачните халки се носят на безименния пръст:
Палецът е символ на родителите.
Показалецът се свързва с братя и сестри.
Средният пръст си ти самия.
Безименният е партньорът ти.
Малкият пръст са децата ти.
 
За да разбереш защо халката на Диаманти Алтънбаш се носи на безименния пръст, направи следното:
1. Отвори дланите си, една срещу друга.
2. Пречупи средните си пръсти и ги постави един до друг, след което допри върховете на останалите си пръсти.
3. Сега се опитай да разделиш палците си (родители). Ще се отворят, защото няма да прекараш целия си живот с родителите си, трябва да ги напуснеш рано или късно.
4. Събери отново палците и се опитай да разделиш показалците си (братя/сестри): те също ще се отворят, защото братята и сестрите ти ще имат собствени семейства и отделен от твоя живо.
5. Събери показалците и раздели малките си пръсти (деца): и те ще се отворят, защото и твоите деца един ден ще се оженят и няма да са при теб.
6. Накрая събери малките си пръсти и се опитай да разделиш безименните (партньор), ще се изненадаш да установиш, че не можеш… Защото съпруг и съпруга трябва да останат заедно, в добро и зло.
Много интересно, че се получава, нали?
 
Халките с Диаманти Алтънбаш, както казват нашите почитатели "И от самолет се забелязват!"-уникални като своите притежатели!

Разгледайте Колекция Брачни халки от Алтънбаш още сега >