Общи условия

Настоящите общи условия регламентират отношенията между Алтънбаш България ЕООД и лицата ползващи сайта и онлайн магазина находящи се на https://altinbas.bg

Правила и Условия на ползване


 Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с условия. 
Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които Алтънбаш България ЕООД предоставя услуги на потребителите си посредством интернет магазина www.altinbas.bg.
Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра на www.altinbas.bg или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от него, потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите общи условия.
Идентифициране на потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра altinbas.bg на IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.

Правила за използване на сайта
Алтънбаш България ЕООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт www.altinbas.bg Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този уеб сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за авторското право,сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

Права и отговорности на страните
Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции включително търговски и целеви. Алтънбаш България ЕООДне поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. Алтънбаш България ЕООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели , като Алтънбаш България ЕООД  не поема отговорност да ги актуализира. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти , услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Ограничение на отговорността
Алтънбаш България ЕООД и неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелсва за каквито и да е щети включително , но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Сайта за възможност да възникнат такива вреди. В случай , че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от Ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация, то Вие поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.

Артикули
Всички артикули, закупени от електронния магазин на Алтънбаш България ЕООД (www.altinbas.bg) са придружени със сертификат за качество. Всички артикули са оригинални, нови, неупотребявани. Пръстените са в стандартни размери - номер 52 - 54. Ние Ви изпращаме поръчаният пръстен в размер, който имаме наличен, ако искате определен размер, моля да се свържете с нас. В цената на висулките е включена и верижка. Верижките са със стандартна дължина 42см. Електронният магазин не носи отговорност при изчерпване на количества от даден артикул. При липса на наличности на клиента се предоставя възможност за поръчка на желаният артикул или възможна алтернатива. В случай , когато няма възможност да бъде осигурен желаният артикул клиента ще бъде уведомен с телефонно обаждане и/или по имейл.

Използване на софтуер
Наличният софтуер , който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на Закона за авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партньори. Моля преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговите собственици.

Информация от потребителите
Алтънбаш България ЕООД не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до altinbas.bg с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. www.altinbas.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре Вашите нужди и интереси и така да може да Ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да Ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.
Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

Мнения за стоки
В страниците на този Сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки. Алтънбаш България ЕООД не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията и Алтънбаш България ЕООД си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата или не са на Български език.


Препратки към други уеб сайтове собственост на трети лица
Наличните препратките от този Сайт към други уеб сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. www.altinbas.bg не контролира тези сайтове на тези лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. По този начин www.altinbas.bg по никакъв начин не налага и не препоръчва тези уеб сайтове на трети лица , нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Препратки към този Сайт
Вие можете да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само след като приемете условия на www.аltinbas.bg. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.

Промяна на цени на стоки
www.altinbas.bg има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.altinbas.bg има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.
Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата която е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

Търговски марки
Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

Общи бележки
Алтънбаш България ЕООД управлява този Сайт от офисът си в София , България. Алтънбаш България ЕООД не декларира, че материалите или услугите в този Сайт са подходящи или достъпни извън България и съответно достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, е забранен. Алтънбаш България ЕООД може да променя тези условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента условия, защото те са обвързващи за вас.


Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите
Съгласно ЗЗП ние от Алтънбаш България ЕООД сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:
Името и адреса ни – Алтънбаш България ЕООД, гр.София, бул. Ал.Стамболийски 227
Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.
Цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.
Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
Начините за доставка са описани подробно в категория "Срокове" и "Доставка".
Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.
Може да сочи към съдържание на www.altinbas.bg, но не и да го копира;
Не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на www.altinbas.bg;
Не трябва да посочва неявно, че www.altinbas.bg налага или препоръчва него или продуктите му;
Не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на www.altinbas.bg
Не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи.

Регистрация

Сайтът може да бъде разглеждан без регистрация. Вие имате възможност да пазарувате като гост, като предоставените в този случай данни се обработват само за целите на изпълнението на конкретната поръчка и не се съхраняват за следващи Ваши поръчки.

Общи

От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само бижутата, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница. Цялата информация относно представените на сайта продукти, включително, но не само технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н., е предоставена от АЛТЪНБАШ.

Цени

Всички представени на сайта/онлайн магазина/ цени са в американски долари и евро и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като АЛТЪНБАШ БЪЛГАРИЯ си запазва правото, без предупреждение, да ги променя по всяко време. Цените по потвърдени онлайн поръчки са окончателни и не подлежат на промяна. Представените на сайта/онлайн магазина/ цени на бижута са крайни и включват всички данъци и такси, включително доставката на територията на Република България.

Плащане

Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена чрез един от следните способи:

Наложен платеж

Плащане с банкова карта

Банков превод

 

Моля, имайте предвид, че в определени случаи е възможно някой от изброените способи да не е приложим. Всички плащания чрез "Плащане с банкова карта" се извършват само в български лева, като стойността на съответните бижута автоматично се трансформира по курса на БНБ към текущата дата.

 

С приемането на настоящите общи условия купувачът дава своето изрично и безусловно съгласие във всички случаи, освен при плащане с „Наложен платеж“, включително, но не само при използване на опцията „Вземи от магазин/представителство“, да заплаща на АЛТЪНБАШ БЪЛГАРИЯ авансово, в пълен размер, продажната цена на всяко поръчано бижу. При плащане с "Наложен платеж" купувачът получава от куриера фактура касова бележка, където е посочена цялата дължима сума, която купувачът предава на куриера и овластява същия да я предаде от негово име и за негова сметка на АЛТЪНБАШ БЪЛГАРИЯ, a плащането се отбелязва в документа, удостоверяващ предаването на стоката, който служи и за разписка.

 

С Т А Н Д А Р Т Н И  У К А З А Н И Я

На АЛТЪНБАШ – България ЕООД за отказ от покупка, извършена от разстояние:

  1. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок от 14 календарни дни, считано от датата, на която Вие или Ваш упълномощен представител сте получили продукта.
  2. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за желанието си да се откажете от закупената стока, както и да ни предоставите Вашето име, географски адрес и, ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес.

По Ваш избор можете да ни уведомите за желанието си да се откажете от договора чрез:

  1. попълване на формуляра за отказ от покупка на електронната ни страница: https://altinbas.bg като ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа,
  2. чрез попълване и подаване на стандартния формуляр за отказ в писмена форма, получен от Вас с доставката на Вашия продукт на следния адрес: София 1000, бул. Витоша 68
  3. по друг начин, в това число – чрез писмо, изпратено до нас по пощата, факс или електронна поща и други.

За да спазите срока за отказ от договора е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

 

III. Действие на отказа

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас) не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването на сумите по банков път по посочена от Вас сметка, с пощенски запис или в брой, в офиса на АЛТЪНБАШ БЪЛГАРИЯ, като във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

  1. Връщане на закупените стоки

Очакваме да ни изпратите стоките на адрес София 1000, бул. Витоша 68, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Връщането на закупените от Вас стоки е изцяло за Ваша сметка.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията по предходния параграф IV до получаване на стоките обратно или докато не извършим оценка на върнатото бижу.

  1. Отговорност на потребителя

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

 

За избягване на всякакво съмнение, за да се уважи правото на отказ, необходимо е, наред с останалите законови изисквания за правото на отказ, да са налице кумулативно и следните изисквания:

- върху стоката не трябва да има каквито и да били следи от употреба, използване не по предназначение или интервенция върху бижуто;

- стоката трябва да бъде в търговски вид, който позволява стоката да бъде предложена за повторна продажба без да се налага предлагането й на по-ниска цена в сравнение с първоначалната й продажба;

- когато е приложимо, потребителят е длъжен да върне с продукта в оригиналната, изцяло запазена опаковка;

  1. Не се приема отказ от продажбата на стоки, които:

- са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на клиента;

 

Можете да свалите Формуляр за отказ от покупка ТУК